Vr. 24 januari 2020. Het laatste brandweernieuws lees je het eerst op BrandweerUddel.nl     
   Nieuws
Nieuwe postcommandant
75 jarig jubileum
Nieuwe website
Wedstrijden
Opening nieuwe kazerne
OefeningenOpening nieuwe brandweerkazerne en overdracht nieuwe TAS 809

Op 28 april 2007 was het dan eindelijk zover! Na maanden van slopen, klussen en schoonmaken kon de nieuwe brandweerkazerne officieel geopend worden. Het was meteen ook de perfecte gelegenheid om de nieuwe TAS 809, gebouwd door Ziegler, in ontvangst te nemen. Tegelijkertijd werd de Uddelse inwoners een kans geboden om een kijkje te nemen in de nieuwe brandweerkazerne en uitgebreide uitleg te krijgen over de nieuwe TAS 809.

De overdracht van de Tas 809 werd gedaan door burgemeester de Graaf van Apeldoorn. Maandenlang was er overleg geweest hoe dit nou zo origineel mogelijk gedaan kon worden. In het jaar 2007 heeft brandweer Apeldoorn 7 nieuwe brandweerauto's in gebruik genomen. Het idee was om deze nieuwe brandweerwagens in het hele gebeuren te betrekken. Al vroeg in de morgen stonden de eerste Volvo's  naast de weg geparkeerd met hun grote waterkanonnen op de weg gericht. Al gauw was ook het Uddelse publiek paraat. Toen in de verte een sirene klonk keek iedereen elkaar even verbaasd aan, maar het werd al snel duidelijk. De nieuwe TAS 809, bestuurd door de burgemeester, kwam de Uttilochweg inrijden, onder een gordijn van water dat geleverd werd door de waterkanonnen van de andere tankautospuiten.

Na de overdracht van de TAS 809 aan brandweercommandant, Kees de Ruiter, hield de burgemeester een korte toespraak voor de brandweerkazerne, voordat hij de kazerne officieel opende. Met de woorden: 'Doe open de poort!' werd de kazerne officieel geopend. De deuren gingen open en daar was de tweede verrassing. In de brandweerkazerne hadden zich honderden schoolkinderen uit Uddel verzameld die allemaal een ballon hadden gekregen om in de lucht te laten en er zo een vrolijke opening van te maken. Honderden rode ballonnen gingen de lucht in. Als traktatie kregen alle kinderen een ijsje.

Daarna volgden nog enkele toespraken van de brandweercommandant van Apeldoorn, de voorzitter van het Uddels Belang, een vertegenwoordiger van Ziegler, de voorzitter van de Oranjevereniging en een toespraak door de postcommandant van Uddel.

Na de toespraken was het tijd om onder het genot van een hapje en een drankje de nieuwe kazerne en de nieuwe tankautospuit te bezichtigen. Ook was er een springkussen en diverse waterspelletjes voor de kinderen. Ook voor wie de brandweerkazerne wel gezien had en het liever een keer van bovenaf wilde bekijken was er iets geregeld. De hoogwerker uit Apeldoorn was voor een keer over de Vosselt gekomen om, diegenen die geen hoogtevrees hadden, de kans te geven om de kazerne eens van een heel andere kant te bekijken. Later in de middag was er voor de kinderen ook nog de gelegenheid om een ritje door Uddel te maken met de oude tankautospuit.

Mede door het mooie weer was het een fantastische dag!

 


    Kazerne Brandweer Uddel | Uttilochweg 8 | 3888 LK Uddel | Postcommandant Marinus van de Steeg
    © 2020 | Brandweer Uddel. Alle rechten voorbehouden.