Vr. 24 januari 2020. Het laatste brandweernieuws lees je het eerst op BrandweerUddel.nl     
   Nieuws
Nieuwe postcommandant
75 jarig jubileum
Nieuwe website
Wedstrijden
Opening nieuwe kazerne
OefeningenPublicatie in Nieuwsblad 'De Band'

Nieuwe website voor brandweer Uddel
donderdag 20 november 2008 00:01

UDDEL - De Vrijwillige Brandweer van Uddel heeft een eigen website. De nieuwe kazerne, de nieuwe wagen, nieuws omtrent wedstrijden maar ook een stukje geschiedenis kunt u vinden op www.brandweeruddel.nl. En natuurlijk alle uitrukken, soms met foto's of een filmpje.
door Geurtje van den Hoek-Vermeer

Regelmatig horen we de sirene van de brandweerwagen. Zelfs op het moment dat ik dit aan het schrijven ben, komt er een wagen met loeiende sirene langs. Wat zal er nu weer aan de hand zijn? De brandweer rukt uit maar niemand weet soms waarheen. ,,Zal wel weer een ongeluk aan de A1 zijn, daar gebeurt nog wel eens wat", zo is vaak de reactie.
Voor wie echt wil weten waarom de mannen zijn uitgerukt is er nu de nieuwe website van de brandweer Uddel. Wie op www.brandweeruddel.nl klikt, leest dezelfde dag al waarom de uitruk heeft plaatsgevonden. Als de omstandigheden het toelaten worden er foto's gemaakt en ook deze worden zo snel mogelijk op de site geplaatst. Maar ook is de geschiedenis van de bijna 75-jarige Vrijwillige Brandweer Uddel beschreven en uiteraard zijn de prachtige nieuwe kazerne en het voertuig uitgebreid te bewonderen op deze site. Wie zelf wat te melden heeft, kan een notitie achterlaten in het gastenboek.

De webmasters
Geurt en Jan van de Kamp zijn beiden ervaren brandweerman. Geurt is Hoofd Brandwacht en Jan is Onderbrandmeester. Zij weten als geen ander wat het werk van een vrijwillig brandweerman inhoudt. Ze spraken wel eens over een website maar er kwam pas schot in de zaak toen Henk van Lagen aanbood om een site te bouwen. Hij heeft veel waardering voor het zware werk van de mannen. Postcommandant De Ruiter gaf groen licht en het resultaat mag er zijn. Geurt en Jan zorgden voor de ideeën en foto's en Van Lagen, werkzaam bij Timaker zette zijn lovende woorden om in daden.
Jan van de Kamp: ,,Het gaat ons erom dat de mensen nu ook kunnen zien wat wij doen. Het is zuiver informatief en we proberen elke uitruk zo snel mogelijk te plaatsen op de site." Ook Geurt geeft aan dat er met voorzichtigheid wordt omgesprongen met hetgeen er geplaatst wordt. ,,De opzet is zakelijk, het is een site zonder tierelantijnen met een professionele uitstraling. Uiteraard wordt er met de grootste zorg omgegaan met de privacy van slachtoffers en betrokkenen. Wij zullen te allen tijde respect hebben voor de mensen die getroffen zijn."

Inmiddels weten we allemaal waar de brandweer voor moest uitrukken. Bij familie Van Milligen aan Het Drie is de woning compleet verwoest door een korte felle brand en heel veel roetschade. De foto's op de site zeggen genoeg over het drama dat deze familie is overkomen.

Bron: www.nieuwsbladdeband.nl


    Kazerne Brandweer Uddel | Uttilochweg 8 | 3888 LK Uddel | Postcommandant Marinus van de Steeg
    © 2020 | Brandweer Uddel. Alle rechten voorbehouden.